donderdag 12 februari 2009

Kees Beekmans

HP-De Tijd

De schrijvende leraar *Kees Beekmans* moet van zijn directie zijn pen neerleggen. Zijn columns in De Groene Amsterdammer zouden te veel kritiek op de schoolorganisatie bevatten. Beekmans zegt dat hij hoe dan ook zal blijven schrijven.
Beekmans doceert op een ‘zwarte’ school voor praktijkonderwijs (een niveau onder het vmbo) te Amsterdam. In De Groene Amsterdammer, en sinds kort ook tweewekelijks in de Volkskrant, schrijft hij over zijn ervaringen met zijn leerlingen. Ook is hij een graag geziene gast in tv-programma’s.
Onvermijdelijk komt in zijn columns soms ook het beleid van de school aan de orde, zegt Beekmans. “Als ik moeilijkheden heb met leerlingen, kan dat liggen aan de schoolorganisatie. Voorbeeld: als je als school je leerlingen te lang niets te doen geeft, worden ze baldadig.”
De directie heeft gedreigd met ‘disciplinaire maatregelen’ als Beekmans niet stopt met publiceren. Zo’n dertig leraren hebben het in een brief aan de schoolleiding voor hun collega opgenomen.
Deze donderdag heeft Beekmans een gesprek met de hoogste baas van zijn scholengemeenschap, de Esprit Scholen Groep. “Als ik word geschorst? Dan stap ik naar de rechter.”

Geen opmerkingen: